26 mei: Terug in de mobilitIJD met trein, tram en bus

Tramsite Schepdaal
Ninoofsesteenweg 955
1703
Schepdaal

 

Beste Liefhebber van tram en bus

De META-ontmoetingsdag is ondertussen uitgegroeid tot een heuse publiekstrekker: “Terug in de mobiliTIJD met trein, tram en bus”. Naast de activiteiten op de Tramsite Schepdaal, rijdt er een stoomtrein tussen Brussel-Noord en Denderleeuw met stop in Sint Martens-Bodegem. Daar kan u de tentoonstelling "In een klein Stationneke" zien in JC Castelhof over het station en de spoorweg langs Bodegem. Nadien neemt u één van de oldtimerpendelbussen tot op de Tramsite Schepdaal.

Het evenement is een samenwerking tussen de Erfgoedcel Pajottenland & Zennevallei, de NMBS holding, Nostalbus, Heemkring Bodeghave , META en Buurtspoorwegmuseum.
Meer info hier.

Het concept van de META-ontmoetingsdag blijft zoals voorheen:

•De mobiel erfgoedmarkt waar elke vereniging zich kan voorstellen aan het grote publiek van 10:00u tot 16:30u
•De tentoonstelling 50 jaar trammuseum Schepdaal van 10:00u tot 16:30u
•De barbecue in het VIP-dorp - enkel voor liefhebbers (leden van een vereniging actief in erfgoed van tram en bus) van 13:00u tot 15:00u (15 € vooraf inschrijven)
•De gegidste oldtimer-bustour langs buurtspoorwegerfgoed - enkel voor liefhebbers (leden van een vereniging actief in erfgoed van tram en bus) om 10:30u en om 15:30u (8 € vooraf inschrijven-slechts 2x40 plaatsen)

U kan zich vanaf nu inschrijven voor de barbecue en voor de oldtimerbusrit. We kunnen inschrijvingen ontvangen tot en met 20 mei. Deel ons ook uw voorkeur mee voor de voormiddag of de namiddag voor de tour met de oldtimer. Indien mogelijk houden we daar graag rekening mee.

Uw inschrijving is compleet bij betaling van de verschuldigde som voor barbecue en oldtimerrit op onze rekening BE68 73702675 1734. Het combi-ticket voor de stoomtrein en de oldtimer-pendelbussen zijn enkel verkrijgbaar op de bussen en de trein zelf.

Stuur uw inschrijving naar Anne.Vandamme@delijn.be met volgende gegevens:

•Uw naam en bij welke vereniging u lid bent
•Naam/namen van de personen die met u meekomen
•Of u en uw genodigden deelnemen aan de barbecue
•Of u en uw genodigden deelnemen aan de oldtimerbusrit. Geef ook uw voorkeur voor de voor- of namiddagrit (10:30u of 15:30u)

Wij verheugen ons u te mogen ontmoeten op 26 mei om samen de 50ste verjaardag van het trammuseum te vieren,

Het META-team

Ik doe mee!