Terug in de MobiliTIJD op 26 mei 2012

Op 26 mei 2012 werden de bezoekers van de META-dag verrast met een stralende zomerzon!
Het was de vijftigste verjaardag van de Tramsite in Schepdaal, daarom organiseerde META een ontmoetingsdag met de titel “Terug in de MobiliTIJD”
Met dit prachtige weer waren de omstandigheden ideaal om onze historische trams uit de loods te halen en letterlijk in het zonnetje te zetten.
Er waren ook verschillende activiteiten te beleven, een uiterst geschikt moment dus voor menig mobiel-erfgoedliefhebber om een kijkje te nemen in de erfgoedmarkt, waar verschillende verenigingen zich konden voorstellen aan het grote publiek.
Er was tevens een tentoonstelling over vijftig jaar trammuseum, met schitterende beelden van historische tramrijtuigen en sfeerbeelden van de oprichting van de tramsite.
Vanaf 13.00 u. kon iedereen deelnemen aan een heerlijke barbecue, waarna zelfs een echte verjaardagstaart werd aangesneden!
Wie er zin in had, kon een ritje maken met een historische stoomtrein, die de geïnteresseerden terugbracht naar de tijd van toen met een rit vanaf Brussel-Noord tot in Denderleeuw. Tenslotte kon men ook nog genieten van een gegidste oldtimer-bustour langs buurtspoorwegerfgoed met een historische autobus met uitzonderlijke fotostops.
 

Hieronder vindt u een reeks foto's die op deze dag werden gemaakt door Patrick SleeuwaertNiels Dewulf, Pierre Dedobbeleer en Marc Detroy: