Nostalbus-rally op 22 en 23 augustus 2015

Ter gelegenheid van het vijfjarig bestaan van Nostalbus, werd op zaterdag 22 en zondag 23 augustus 2015 een busrally georganiseerd. Uiteraard mochten de rijvaardige bussen uit de collectie van META niet op het evenement ontbreken. Vier bussen werden geselecteerd om deel te nemen aan de rally :
  AB2750, een oldtimer uit de jaren ’60;  AB5840; AB2356 (voorheen : AB 2470), die zijn hele loopbaan in Oost-Vlaanderen reed, en, als kers op de taart, AB 2896, een VIP-bus waar Koning Boudewijn mee heeft gereisd tijdens Antwerpen ‘93.

Onder een stralend blauwe hemel stonden op zaterdag 22 september om 13uur alle deelnemende bussen op het Sint-Pietersplein in Gent, klaar voor de foto-shoot.

Vanuit Gent trok de busvloot zondag verder naar Blankenberge, waar ze de aandacht van een groot aantal toeristen trokVandaar werd de tocht verdergezet naar het Stoomcentrum Maldegem, waar de bussen aan het oude stationsgebouw werden tentoongesteld. Door weersomstandigheden vond de aftocht echter vroeger dan voorzien plaats.

Op de terugweg werd nog een laatste halte gehouden aan het station van St-
 Niklaas, waar de geparkeerde bussen opnieuw vele nieuwsgierigen lokten, een aantal mensen kwam om extra informatie vragen.

De belangstelling voor de bussen uit de collectie was zeer groot, met een ereplaats voor bus 2750.
  Dat deze bussen zoveel aandacht op de baan en tijdens het evenment kregen , hebben we in het bijzonder te danken aan het werk van de vrijwilligers Fons Reynaerts, Olivier Punie, Ives De Voogt, Cindy Smeets, Kjell Lelièvre, Roger Stouthuyzen en de steun van Nostalbus. META wenst hen hierbij allen te bedanken voor hun inspanningen!